Pilates Den Haag

WAT IS DE PILATES METHODE?

De Pilates Methode is een bewegingsmethode voor het gehele lichaam met als doel zwakke spieren te versterken en verkorte spieren te stretchen. Het resultaat is een betere balans wat zich uit in een krachtig, soepel lichaam met gestroomlijnde spieren, een betere houding en groot lichaamsbewustzijn. Uitgangspunt hierbij zijn de diepe buikspieren, de rugspieren, bilspieren en binnenkant dijen, ook wel Powerhouse of krachtcentrum genoemd. Iedere beweging begint met het activeren van het Powerhouse.

Door met concentratie, precisie en controle vanuit dit centrum van het lichaam te bewegen wordt er gewerkt aan een balans tussen body en mind. Het in flow, oftewel vloeiende beweging uitvoeren van de oefeningen zorgt voor een goede doorstroming van de energie door het lichaam en maakt het een work-out. Bij dit alles speelt de ademhaling een belangrijke rol. Het uitvoeren van de oefeningen in samenwerking met de ademhaling leidt tot een grotere concentratie, intensivering van de oefeningen en vergroot de longcapaciteit.

De oefeningen worden liggend, staand en zittend uitgevoerd op de Mat of op een van de andere Pilates apparatuur, al naar gelang de behoefte van de cliënt.

De Pilates methode is een effectieve en veilige methode en toegankelijk voor iedereen, ongeacht de leeftijd, het fysieke niveau of lichamelijke gesteldheid. Of je nu je sportprestaties wilt verbeteren of herstellende bent van een blessure, operatie of zwangerschap. Een ieder die bewust met zijn lichaam wil omgaan, spieren in balans wil brengen of een betere houding wil generen heeft baat bij Pilates. Het consequent toepassen van de methode zal snel merkbaar zijn in uw dagelijks leven in o.a. rechter lopen en zitten, betere nachtrust, betere mentale en fysieke balans en algeheel gevoel van welzijn. Ook bij mannen wint Pilates aan populariteit en dat is niet zo vreemd als je weet dat de Pilates Methode is ontwikkeld door een man!

Pilates wordt ook steeds meer erkend door artsen, fysiotherapeuten en manueel therapeuten. Dit ter ondersteuning naast de reguliere behandelmethode of na beëindiging van de behandeling. Samenwerking met diverse fysiotherapeuten staat bij ons dan ook hoog in het vaandel.